Tipy tipérov, ich výhody & nevýhody a súčasné obmedzenia

Zdieľať na Facebooku

Vzhľadom na súčasnú situáciu trhu a obmedzení existujú tri rôzne druhy profesionálnych tipérov.

1. Tipéri nižších líg (small market) sú tipéri, ktorí sa sústredia na nižšie ligy v rôznych športoch (napríklad ITF v tenise, tretia ženská divízia vo futbale atď). Sú to isto najprofitujúcejší tipéri. Yield najlepších tipérov z tejto kategórie sa pohybuje okolo 20% – 25% s tým, že majú za sebou 800 – 1000 tipov. Tento druh profesionálnych tipérov je najvhodnejší pre začínajúcich tipérov, keďže s ich tipmi je možné zvýšiť relatívne rýchlo svoj počiatočný kapitál.

Tento typ tipérov má niekoľko hendikepov. Ich práca si vyžaduje viac odhodlania, keďže kurzy klesajú v mnohých prípadoch rýchlo a musíš byť schopný staviť veľmi pohotovo. Môže sa stať, že keď spravíš stávku, kurzy môžu padnúť kvôli nízkej likvidite stávok, ktorú tieto stávky majú. Kvôli tomuto je reálny yield a profit tipéra nižší ako 20% – 25%. To je dôvod, prečo by si mal pri tomto type tipéra počítať s tým, že tvoj yield sa nebude presne zhodovať s tým oficiálnym. Pri výbere tohto druhu tipéra by si si mal teda dať pozor na yield.

Navyše je tu ďalší faktor, ktorý robí sledovanie tohto druhu tipérov náročnejším: obmedzenia výhercov stávkovými kanceláriami. Ak stávková kancelária obmedzuje výhercov celkom rýchlo, schopnosť vyhrávať u každého tipéra existuje len na určitú dobu.

Pri týchto tipéroch, ako sme uź spomenuli, musíš byť na ich výsledky naozaj náročný. Najlepší majú yield okolo 20% a len zriedka ich vidíte nejaký mesiac v mínuse.

Ak ide o predzápasové stávky, myslíme si, že bude pre teba náročnejšie zarobiť peniaze s týmito profi tipérmi. Na vine sú tieto tri dôvody:

  • Stávky budú za normálnych okolností dostupné v menšom počte stávkových kancelárií. Budeš mať menej možností, kde môžeš mať účet a tipovať.
  • Účty sú pri predzápasových stávkach obmedzované rýchlejšie
  • Likvidita tohto druhu stávok je nižšia ako tých live. V predzápasových stávkach nemôžeš staviť toľko peňazí a kurzy klesajú rýchlejšie.

2. Tipéri vyšších líg (big market) v neázijskych stávkových kanceláriách: Sústredia sa na na neázijské stávkové kancelárie, ale stávkujú na vyššie ligy (najvyššie a druhé najvyššie futbalové ligy, ATP v prípade tenisu, najvyššie európske basketbalové ligy, atď.). Tieto ligy sú menej profitabilné, ale stávkové kancelárie ponúkajú podmienky, pri ktorých majú najlepší tipéri yield 10%-15% po 1000 stávkach.

Nezarábaš peniaze tak rýchlo ako na small markete ale stávkovým kanceláriám trvá dlhšie, kým začnú obmedzovať tipérov. Konkrétne stávky sú dostupné u takmer všetkých stávkových kancelárií. Platí to pre live aj predzápasové stávky. V porovnaní so small marketom je tu u profesionálnych tipérov bežnejší výskyt záporných mesiacov.

3. Tipéri ázijských stávkových kancelárií: Tento druh tipérov sa sústredí na stávky v ázijských stávkových kanceláriách. Tento druh tipovania je oveľa menej profitabilný z krátkodobého hľadiska. Je to ale jediný druh, kde môžeš konzistentne dlhodobo vyhrávať bez obmedzení. Najlepšie yieldy sa tu hýbu okolo 10% pri 1000 – 1500 stávkach a 5% – 8% pri 2500 stávkach. Je fakt málo tipérov, ktorí dokážu dlhodobo vyhrávať. Preto prináša Investip tipérsku elitu. 

Tipéri, ktorí nasledujú tieto tipy profi tipérov, sú obvykle sami viacmenej profesionáli, ktorí majú k dispozícii veľké množstvo voľných peňazí na tipovanie, takže 1% – 5% yield predstavuje značný profit. Obvykle využívajú automatizované tipovacie nástroje, aby sa vyhli poklesu kurzov a aby nemuseli dávať pozor na to, kedy spraviť ktorú stávku.