Najbežnejšie stratégie, ako zarobiť peniaze športovými stávkami

Zdieľať na Facebooku

V tomto článku opíšeme najbežnejšie stratégie, ktoré tipéri v súčasnosti využívajú na zarábanie peňazí.

 
Umiestnenie valuebets podľa ziskových tipérov

Toto je asi najobľúbenejšia stratégia. Tipéri sú špecialisti, ktorí veľmi dobre poznajú a ovládajú určité športy, súťaže alebo trhy. Svoje predpovede predávajú výmenou za mesačný poplatok. Na základe rady dobrého tipéra môžete zvyčajne zarobiť peniaze.

Výhody: Predchádzajúce výsledky tipéra ti dávajú určitú záruku že stávky, ktoré vyberie a ty ich spravíš podľa neho, sú ziskové. Môžeš si vybrať aj viacerých tipérov. Nie je ale jednoduché vybrať tipérov, ktorí nepretržite vyhrávajú. Vďaka kvalitnej analýze si môžeš vybrať tipéra, ktorý ťa pravdepodobne nesklame. Každý tipér má svoju metódu alebo vzorec.

Nevýhody: Dobrý tipér má veľa sledovateľov. Tento fakt zapríčiňuje aj negatívne dôsledky. Musíš staviť vždy čo najrýchlejšie, lebo kurzy klesnú, keď je vsadených veľa peňazí. Taktiež je dosť jednoduché odhaliť hráčov, ktorí sledujú tipérov. Takže je veľmi jednoduché ich vypátrať a dať im limit, našťastie sa to týka hlavne zahraničných stávkových kancelárii.

 

Umiestnenie valuebets podľa tvojich vlastných kritérií

Všade na svete je množstvo ľudí, ktorí tipujú. Len niektorí ludia dokážu z dlhodobého hľadiska naozaj porážať bookmakerov (stávkové kancelárie) . Je ich naozaj veľmi málo. Hovoríme o jednom človeku zo sto, možno aj jednom z tisíc. Nejde o to urobiť 100 ziskových stávok – to môže byť aj šťastie. Hovoríme o ľuďoch, ktorí po 1000 a viac stávkach ostávajú v pluse. Títo tiperi majú prehľad na súťaže, kde sú schopní sústavne porážať stávkové kancelárie. Profesionalny tiperi často využívajú kritériá, štatistické analýzy a taktiež veľmi cenné informácie o zákulisnom dianí v danej oblasti.

Výhody: Nepotrebuješ si kupovať tipy aby si podal stávku, vieš si ju dať podľa seba. Robí to tak drvivá väčšina ľudí, umiestňuje stávky keď môže alebo chce hlavne pre pocit vzrušenia či zábavy hrajú na faktor náhody. Navyše keď netipuješ zároveň so skupinou ľudí ktorí predplatia profesionálneho tipéra, bookmakeri to majú oveľa ťažšie, ak ťa majú vystopovať – ak si už nezarobil príliš veľa peňazí. Kurzy pri tvojich tipoch nebudú náhle klesať, keďže v systéme nebudú vidieť pri tvojich stávkach stovky ďalších úplne rovnakých stavok od iných hráčov v tom istom čase.

Nevýhody: Je veľmi ťažké sa stať profesionálnym tipérom. Chce to veľa času, odhodlania, vedomostí a tiež určité analytické schopnosti. Profesionalny tiper trávi niekedy analýzami zápasov aj viac ako 10 hodín denne. Čaká, kedy vypíšu kurz aby okamžite vedel posielať hodnotnú informáciu pre jeho odberateľov. Väčšina ľudí si myslí, že sa vyzná v určitom športe. Je celkom drahá záležitosť zistiť, že to tak v skutočnosti nie je. Kým ľuďom dôjde, že nie sú stávkovací víťazi, môžu prísť o veľmi veľa peňazí. Aj keď sa niekto naozaj stane takýmto profesionálnym tipérom, môže to byť len dočasné. Tvoja metóda a vedomosti v určitom športe môžu zlyhať. Je veľmi náročné prejsť na iný šport a vytvoriť inú metódu.

 

Surebets, middlebets, valuebets určené cez softvér

Na trhu sú profesionálne programy, ktoré okamžite porovnávajú kurzy, ktoré ponúkajú rôzne stávkové kancelárie. Tento nástroj nám dáva príležitosť vidieť, že určité stávkové kancelárie často vytvárajú rôzne kurzy na tú istú udalosť. Vďaka tomuto rozdielu v názoroch sa objavujú rôzne spôsoby zarábania peňazí. Žiaľ, bookmakeri ale nie sú hlúpi a takéto účty veľmi rýchlo limitujú čím sa stávaju nepouziteľné na zarábanie slušných peňazí.

Predpokladajme napríklad, že prestížna stávková kancelária A, o ktorej vieme, že takmer vždy dobre upravuje kurzy, ponúka symetrickú líniu počas basketbalovej hry: 180 bodov. Ďalšia prestížna stávková kancelária B, ponúka 169,5. Over 169,5 je určite ziskovejšia stávka. Môžeš urobiť túto stávku. Ak si ale nie si istý, ktorá stávková kancelária sa mýli, môžeš tiež urobiť under 180 stávku v stávkovej kancelárii A. V tomto prípade máš rozsah 10,5 bodu, v ktorom vyhráš obidve stávky. Pri tom máš veľmi obmedzenú úroveň straty v prípade, že budeš mimo daného rozsahu. Toto sa nazýva middlebet.

Výhody: Je možné zarobiť peniaze takmer bez rizika umiestnením surebets alebo middlebets. Sila tejto teórie je v tom, že stávkové kancelárie a ázijskí bookmakeri manipulujú s kurzami takmer perfektne. Tento fakt nám umožňuje vytvoriť celkom spoľahlivú stávkovaciu stratégiu na základe toho že každý kurz, ktorý sa odchyľuje od pinnacle kurzu, je relatívne bezpečná cesta, ako zarobiť peniaze. Nie si teda vystavený riziku, že metóda tipéra, ktorého nasleduješ, zlyhá.

Nevýhody: Všeobecne platí, že softvér môže počas získavania kurzov od stávkových kancelárii urobiť chybu. Niekedy sa kvôli tomu môže stať, že budeš strácať čas hľadaním neexistujúcej stávky. Niektoré stávkové kancelárie používajú tento typ softvéru a môžu na základe toho zistiť, kto využíva tento druh stratégie. Stávkové kancelárie často obmedzujú takýchto hráčov. Ďalšia vec, ktorá je zároveň dobrá aj zlá, je že sa musíš stále pozerať web softvéru, aby si videl tieto príležitosti. Nedostaneš žiadne notifikácie. Keď si na to vymedzíš čas, môžeš ísť na web a sledovať, čo potrebuješ.

 
Obchodovanie

Ide o uzatváranie stávok v očakávaní následného pohybu na trhu, ktorý je ovplyvnený iba takýmito očakávaniami. Nečakáme na vyriešenie stávky. Stratégiou je staviť na niektoré kurzy, ktoré očakávame, že čoskoro klesnú, aby sme ich neskôr predali so ziskom.

Výhody: Nemusíš vedieť o športe. Znižuješ volatilitu a riziká vyplývajúce z neistoty o výsledku.

Nevýhody: Je čoraz ťažšie zarábať týmto spôsobom, pretože bookmakeri ľahko vidia, kto realizuje tento typ stratégie a následne ho potrestajú. Taktiež zavádzajú protiopatrenia: nižšie limity, nemožnosť predať určité stávky …