Mal by si nasledovať tipéra, ak nestihneš určité percento jeho tipov?

Zdieľať na Facebooku

V prostredí nasledovateľov profesionálnych tipérov, je toto veľmi bežná otázka. Aby sme si odpovedali, čaká nás viac analýz, ako by sme na prvý pohľad predpokladali.

Táto problematika sa týka asi každého z nás. Často sa stane, že si jednoducho nestihneme všimnúť odporúčané tipy kvôli práci, sociálnemu životu alebo iným príčinám.

Keď si prišiel do stávkového biznisu s určitými štatistickými vedomosťami, určite si rozmýšľal či fakt, že niektoré tipy nestihneš, ovplyvní tvoj yield. Tvoj finančný benefit to až tak neovplyvní, keďže minieš menej peňazí, keď spravíš menej stávok. Tvoj yield teda nebude až tak ovplyvnený. Je štatisticky dokázané, že keď nestihneš niekoľko náhodných tipov, dlhodobo tieto tipy budú správne aj nesprávne, takže bude všetko správne vybalancované. Môže sa stať, že tvoj yield bude takto bude jeden pod oficiálnymi číslami. Ďalší mesiac môžeš byť naopak nad nimi. Z dlhodobého hľadiska by sa mal teda tvoj yield vyrovnať s yieldom profesionálneho tipéra, ktorého nasleduješ, pokiaľ dodržuješ odporúčané výšky stávok a vsádzaš za najlepšie kurzy.

Stávky, ktoré nestihneme, musia byť naozaj náhodné. Na základe toho, že v danom momente nemáme čas. Nemôžeme do toho vkladať vlastné predpoklady, lebo keď si myslíme, že tip bude víťazný, urobíme si naň čas vždy. Tipy, ktoré zmeškáme, nebudú potom už celkom náhodné.

Ďalší príklad: Je všeobecne známe, že je lepšie staviť na zápas skôr ako začne. Akonáhle zápas začne, kurzy sa pohnú aj na základe toho, koľko je kde stavených peňazí. Ak napríklad vynecháš tipy, ktoré sú za predzápasové kurzy na úkor tých live, môže sa stať niečo podobné ako v predchádzajúcich prípadoch. Tipér, ktorého nasleduješ, môže byť poznateľne lepší v predzápasových tipoch. V tomto prípade môže vynechávanie stávok spôsobiť problémy.

Nasledujúci príklad je podobný ako ten predchádzajúci. Povedzme, že sledujeme tipéra a vyberáme si len tipy v ázijských stávkových kanceláriách. Vyhrať stávky vo veľkých ázíjských súťažiach je oveľa ťažšie ako vyhrávať na Bet365. Ak teda vynecháš tipy na Bet365 a riadiš sa len tými ázijskými, mohlo by ti ujsť viac dobrých ako zlých tipov.

Musíme sa teda zamyslieť, či sú tipy, ktoré nestihneme, naozaj náhodné. Ak nepôjde o náhodné tipy, môžeme vymeškať viac dobrých ako zlých a tým pádom si dosť znížiť zisk.

Ak si nie si istý, že vymeškané tipy sú náhodné, môžeš urobiť ešte jeden test. Analyzuj predchádzajúce výsledky tipéra s tým, že vynecháš tipy, ktoré si zmeškal. Ak sú tieto výsledky pozitívne a je ich dostatok na to, aby sme z nich mohli vychádzať, môžeš pokračovať so stávkovaním ako doteraz. Je pravedpodobné, že yield ostane zachovaný aj v bucúcnosti, ak sa schopnosti tipéra časom nezhoršia.

Aby sme kompenzovali, že benefit v eurách bude nižší, alternatívou je zvýšenie stávok na takú sumu, ako keby sme nevynechali žiadny tip. Ak napríklad vynecháš 25% stávok, zvýš (ak je to možné) sumu svojich stávok o 25% a profit a yield budú také isté, ako keby si nevynechal žiadnu stávku.