AKO DÔLEŽITÉ SÚ „OVERENÉ TIPY“?

Zdieľať na Facebooku

Často sa stretávame so slovami či frázami ako „overené tipy“, „overené štatistiky“, „overení tipéri“ či dokonca „táto platforma vôbec nie je dôveryhodná, pretože nemá žiadne overené tipy/tipérov“.

Čo však znamená overenie tipov a z čoho pozostáva? Ako môžem vedieť, či daný tipér je overený a kto to garantuje?

Všetci vieme, že na internete je plno ľudí, ktorí sa chcú dostať do povedomia ako tipéri. Samozrejme nájdu sa medzi nimi dobrí aj zlí tipéri, ale aj čestní či podvodníci. A to vedie k nedôvere voči štatistikám, ktoré si vedú tipéri. Je to ako s prezumpciou neviny.

Zdá sa, že je potrebné uistiť sa, že to, čo tipéri tvrdia, je pravda, a to nazývame overenie tipov.

Overiť tipy však nie je jednoduché…

Vo všeobecnosti sa tvrdí, že platformy ako Blogabet alebo Betrush majú overené tipy. Čo to však znamená? A čo je dôležitejšie, je to pravda?

Overenie znamená, že existuje čosi ako garancia, že tretia strana (ktorá nie je ani tipér, ani klient), overí, že tip bol dostupný v čase, keď bol poslaný, a navyše jeho výsledok bol v súlade s tým, čo sa v skutočnosti udialo. Takže keď hráča zaujme istý tipér a pozrie si jeho štatistiky, vidí v nich odznak, že dáta sú skutočné.

Samozrejme, môžeme si položiť nasledujúce otázky: Overuje dáta osoba bez ekonomických záujmov? Vykonáva sa overovanie automaticky? Ak overovanie prebieha automaticky, funguje tento systém bezchybne a aktualizuje dáta? Kto vyvinul tento systém?

Podľa môjho názoru potrebujeme tri meradlá na to, aby sme dokázali rozlíšiť pravdivý verifikačný proces:

  • Overovateľ je tretia strana, ktorá nesleduje ekonomický záujem, a teda hráčovi nesignalizuje špecifického tipéra.
  • Overovanie prebieha automaticky cez systém, ktorý potvrdzuje, že tip bol poslaný v súlade s danými kvótami.
  • Overovanie prebieha automaticky cez systém, ktorý potvrdzuje, že tip bol prevedený správne.
 

Kto to vlastne robí?

Na platforme Blogabet si tipy navzájom opravujú tipéri. Je to dobrý spôsob overovania?

Mnohí tipéri na Blogabete nerobia prognózy, pretože ich systém kvót sa neobnovuje a kvóty sa neaktualizujú podľa športov či bookmakerov.

Čo sa týka istých športov alebo bookmakerov, prémióvý tipér z Blogabetu naplní dve alebo tri požiadavky skôr, ako sa to vyžaduje, avšak je Blogabet treťou stranou bez ekonomického záujmu? Keď si uvedomíme, že z obratu tipéra dostávajú percento, zdá sa, že predsa len majú istý ekonomický záujem…

Ukázalo sa, že na platforme Betrush správca opravuje stávky manuálne a častokrát nie sú správne, takže tipéri sa musia ozývať, aby to napravili.

Na iných platformách si tipéri opravujú tipy navzájom, a to aj v prípade, že majú automatický systém kvót, ktorý kontroluje dostupnosť tipov.

Na mnohých iných platformách tipéri manuálne posielajú tipy bez toho, aby boli predtým skontrolované alebo opravené.

Ako vidíš, nájsť platformu alebo tipérov so skutočne overenými tipmi/štatistikami je naozaj náročné.

Myslím si, že overovanie je skvelý výmysel, ale je pravda, že niektoré platformy a tipéri poskytujú lepšiu garanciu ako iní.

Je nesmierne ťažké byť si istý na 100 %, že daná platforma je perfektná, ale treba pamätať na to, že tak, ako existujú ľudia, ktorí podvádzajú, existujú aj veľmi čestní ľudia, ktorí vykonávajú prognózy. Stále môžeš podniknúť isté kroky na zistenie, či sa tipér riadi pravidlami. Nikdy si nemôžeš byť úplne istý, ale tieto signály vám napomôžu:

1) Tipér má veľa klientov, ktorí sú najlepší overovatelia tipov alebo štatistík, keďže vždy sú mimoriadne ostražití ohľadom všetkého, čo sa týka Prémiových služieb. Dávajte si však pozor na provokatérov alebo hejterov. Stále sa nájde niekto, kto z akéhosi dôvodu má niečo proti špecialistovi a obviňuje či posudzuje bez objektívneho dôvodu. Je dôležité naučiť sa filtrovať informácie podľa tónu zákazníka a brať do úvahy fakt, že spokojní zákazníci zvyčajne nie sú takí hlasití ako tí nespokojní.

2) Dobrý indikátor je, ak tipér, ktorého chceš najať, sa nachádza na rovnakej platforme ako iný tipér, ktorého už sleduješ.

3) Platforma má automatický systém nahrávania/opravy tipov, aby sa minimalizovali chyby.

Avšak keď začneš sledovať tipéra, najdôležitejšie je začať s malým obnosom peňazí a kontrolovať, či všetko ide hladko a tak, ako má. A keď získaš sebavedomie, zvýšš sumu jednotky. Nevadí, ak hneď prvý mesiac nebudeš mať profit. Ak je tipér dobrý, určite sa to časom znásobí.